Potato Bread - Paine de cartofi

- amesteca drojdia si laptele intr-un castron si lasa 15 min pentru dizolvarea drojdiei; - intre timp faceti cartofii piure, fara sa adaugati lapte sa

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 20 ml/ 4 lingurite drojdie uscata
  • 250 ml lapte cald
  • 225 g piure cartofi
  • 250 ml de apa in care au fiert cartofii
  • 30 ml/ 2 linguri ulei
  • 20 ml/ 4 lingurite sare
  • 850 – 900 grame faina alba

Mod de preparare

- amesteca drojdia si laptele intr-un castron si lasa 15 min pentru dizolvarea drojdiei;

- intre timp faceti cartofii piure, fara sa adaugati lapte sau unt;

- adauga cartofii, uleiul si sarea la amestecul de drojdie si amestecati bine;

- adaugati cei 250 ml rezervati din apa in care au fiert cartofii apoi faina in 6 etape pana cand formati o coca tare. Framantati pana se desprinde de pe castron;

- acoperiti si lasati la loc cald sa creasca pana se dubleaza in volum,cam o ora jumatate, dupa care se loveste aluatul sa iasa aerul si se lasa la crescut inca 40 min.

- ungeti cu ulei 2 tavi;

- formati din aluat 20 de bile. Asezati in fiecare tava 2 randuri de cate 5 bile si lasati la crescut;

- preincalziti cuptorul la 200C/400F/Gaz 6, si coaceti painile cam 40 de minute, pana suna a gol.
Pofta buna!

Reteta Paine de cartofi a fost propusa de Ali- Elena pe forum culinar.ro

Alte retete de paine gasiti aici:

Paine nan,

Paine cu faina integrala si seminte,

Paine in ghiveci

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...