Batoane cu mac

Vine draga noastra Violeta intr-o zi cu aceasta reteta la ea pe blog si a fost un mare boooom...Toata lumea saliva, fetele au inceput sa faca si ele aceaste batoane si desi, le aveam si eu de mult in plan si tot amanam sa le fac, pozele Violetei m-au facut sa poftesc rau de tot la ele. Stiam eu de ce poftesc la ele, pentru ca in copilarie le adoram. Aveam norocul, in copilarie, sa cumpar aceste batoane calde, pufoase, usor dulci si savuram bucatica cu bucatica. Cam asa am procedat si acum. Cum le-a scos din cuptor, cum am pus mana pe unul fierbinte si l-am mancat cu atata placere! Sa faceti si voi, nu de alta, dar sunt grozave.

Portii
8
Timp pregatire
70 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 500 gr faina
  • 7 gr drojdie uscata
  • 50 gr zahar
  • 250 ml apa minerala
  • 70 ml ulei
  • 1 lingurita rasa de sare
  • Pentru uns batoanele:
  • 50 ml apa
  • 1 lingurita faina
  • mac
  • Pentru sirop:
  • 100 ml apa
  • 2-3 linguri zahar

Mod de preparare

Aluatul: Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, zaharul si drojdia. Amestecam totul cu o lingura, incepem sa incorporam apa minerala, care sa fie de la temperatura camerei. Framantam cu mainile bine, iar la final incorporam uleiul si mai framantam cam 2 minute. Acoperim aluatul cu un prosop curat, il lasam la dospit circa o ora, la loc ferit de curent. Dupa ce aluatul a dospit, presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul. Rupem 8 bucati si formam 8 bile. Luam prima bila, intindem o foaie dreptunghiulara subtire. Pe lungime rulam bine si astfel obtinem un baton. Procedam la fel si cu celelalte bile de aluat. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le mai lasam sa dospeasca 25-30 de minute, apoi amestecam 50 ml de apa cu o lingurita de faina, iar cu acest amestec ungem batoanele si le presaram cu mac. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 25-30 de minute, pana se rumenesc. In acest timp pregatim siropul: Punem apa si zaharul intr-un ibric. Le transferam pe foc, lasam sa clocoteasca 1 minut, apoi il dam deoparte. Cand sunt gata batoanele, le scoatem din cuptor si atunci fierbinti, le ungem cu siropul pregatit. Se servesc calde, ca sunt prea bune. Mie mi-a ramas un baton, l-am pus intr-o punguta, iar a doua zi cand sa il mananc, pot sa zic ca era la fel de pufos. Sa aveti pofta!

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa