Mini trandafiri cu unt

Mini trandafiraşi cu unt, în forme de mini-tarte

Portii
15
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Mini trandafiri cu unt

Ingrediente

  • 25 g drojdie proaspătă
  • 2 ouă
  • 2 linguri zahăr
  • 250 ml lapte călduţ
  • 50 g unt topit
  • 1 linguriţă rasă cu sare
  • aprox 500 g făină (+100 g pentru presărat pe masă)
  • aprox 60 ml ulei pentru frământat
  • pentru crema de unt:
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 3-4 linguri zahăr pudră vanilat de casă
  • Stafide
  • Coajă de lămâie
  • În plus: 1 gălbenuş cu puţin lapte pentru uns

Mod de preparare

Se sfărâmă drojdia, dizolvând-o în puţin lapte călduţ cu zahăr. Se adaugă ouăle, restul de lapte, untul topit şi uşor răcorit şi sare. Se adăugă făină cât cuprinde, amestecând. Se ung mâinile ulei şi se frământă, adăugând ulei puţin câte puţin, până când aluatul devine consistent. Se acoperă cu folie şi se lasă la crescut până îşi dublează volumul (o oră).

Pentru umplutură: se amestecă untul moale cu zahărul pudră vanilat de casă.

Se împarte aluatul în două părţi, pentru a lucra mai uşor. Se presară făină pe masa de lucru. Se întinde primul aluat în foaie potrivită ca grosime. Se taie fâşii, se repartizează crema de unt, ţinând cont să rămână şi pentru al doilea aluat. Se presară stafide şi coajă de lămâie, se rulează, se taie bucăţele de aprox 3 cm, se ung cu gălbenuş de ou bătut cu puţin lapte şi se transferă în forme de mini-tarte cu bază detaşabilă tapetate cu puţină făină. Se aşază într-o tavă în care e bine să puneţi şi foaie de copt, pentru că untul se mai poate scurge în tavă, din cauza formelor cu bază detaşabilă.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu cam 5 minute, apoi încă 20-25 de minute, la foc mic, sau până se rumenesc. După ce se scoate tava, se lasă un pic la răcorit, apoi se scot cu grijă din forme. Se bat uşor pe spate ca să iasă inelul, apoi se desprinde cu grijă şi baza, ca să nu rupem cozonăceii.

Se pregăteşte la fel şi al doilea aluat.

Timp de pregătire: 1h 30 min

Timp de coacere: 25-30 min (fiecare tavă)

Porţii: 15

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/01/mini-trandafiri-cu-unt.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
3
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Tarta cu branza, spanac si leurda
Bucataras.RO

Tarta cu branza, spanac si leurda

Am primit o tava frumoasa de la Merisor si astfel am pregatit o tarta gustoasa si de sezon!

Tarta cu branza, spanac si leurda
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!