Batoane cu unt

Pufoase, rumene, frumoase, gustoase. La micul dejun, pentru pachetul scolarului, acompaniate de un pahar cu lapte sau o cana cu ceai.

Portii
10
Timp pregatire
160 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Batoane cu unt

Ingrediente

  • 120 ml apa
  • 10 g drojdie uscata
  • 3 lingurite zahar
  • o priza sare
  • 4 linguri lapte praf
  • 1 ou
  • 250 g faina
  • 60 g unt moale
  • Mai avem nevoie
  • 1 ou+1 lingura lapte pentru uns batoanele
  • ulei pentru uns bolul in care punem aluatul la crescut
  • faina pentru infainat masa

Mod de preparare

Intr-un bol punem apa.

Adaugam drojdia si amestecam.

Adaugam rand pe rand zaharul, sare, laptele praf si oul.

Amestecam dupa fiecare in parte.

Cernem faina si o incorporam in amestecul de mai sus.

Amestecam.

Adaugam untul moale,il incorporam in aluat si framantam.

Formam o bila,o punem intr un bol,acoperim cu folie alimentara si lasam la crescut pana ce aluatul isi dubleaza volumul.

Din aluatul crescut formam un sul pe care il taiem in 10 bucati cat de cat egale.

Fiecare bucata de aluat o intindem cu sucitorul intr o foaie subtire pe care o rulam formand un baton.

Procedam asa cu fiecare bucata de aluat in parte.

Asezam batoanele astfel formate intr o tava rapetata cu hartie de copt,acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam la crescut.

#Avem grija ca intre batoane sa lasam un spatiu deoarece la crescut ele isi maresc volumul.

Batem un ou,adaugam laptele ,amestecam si cu o pensula ungem fiecare baton in parte.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade si tinem pana ce batoanele sunt bine facute si frumos rumenite.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
4
Romania

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Ardei iuti la otet
5
Romania

Ardei iuti la otet

Acestia sunt preferatii mei! Aleg mereu ardei rosii, carnosi si foarte iuti!

Ardei iuti la otet