Bougatsa

Puneti intr-un bol faina cu putina sare si adaugati peste uleiul, coniacul si putina apa cat pentru a lega comp

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 6 cesti faina
  • 1/2 ceasca ulei
  • 3 linguri coniac/whisky/rachiu/palinca
  • apa
  • sare
  • Pentru crema:
  • 1/2 ceasca unt
  • 6 cesti lapte
  • 1 ceasca zahar
  • 1 ceasca gris
  • 2 oua
  • esenta de vanilie
  • zahar si praf de scortisoara pentru servire

Mod de preparare

Puneti intr-un bol faina cu putina sare si adaugati peste uleiul, coniacul si putina apa cat pentru a lega compozitia. Amestecati pana obtineti un aluat ca pentru paste: moale si foarte elastic. Lasati-l apoi sa se odihneasca pentru o jumatate de ora.

Pentru crema amestecati pe foc untul cu grisul si amestecati pentru un minutel. Adaugati laptele, zaharul si amestecati pana se ingroasa, pana devine o crema. Puneti-o apoi deoparte pentru a se raci putin, dupa care adaugati esenta de vanilie si ouale batute. Amestecati bine cat sa se incorporeze totul.

Întindeti aluatul bine bine (el este foarte elastic, o sa vedeti) si taiati-l in patratele de 12cm latura. Puneti crema pe centru si uniti doua laturi opuse pentru a obtine un pliculet. Le presati marginea (care nu trebuie sa fie prea lata) cu furculita.

Puneti bugatele necoapte intr-o tava unsa cu unt si acoperita cu hartie de pergament si le bagati in cuptorul incalzit la 200 grade pentru o jumatate de ora.

Dupa ce le scoateti din cuptor, le lasati 2 minutele sa se raceasca un pic dupa care le pudrati cu scortisoara si zahar si le serviti caldute.


Pofta buna!

Reteta Bougatsa a fost propusa de phllory pe forum culinar.ro

Alte retete gasiti aici:

Mere la pachet,

Plicuri cu marmelada,

Cornuri umplute

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de galbiori cu smantana

Cum văd și aud gălbiori, gândul mă duce instant la Simona si Florin, ieșind triumfători cu coșurile pline de...

Tocanita de galbiori cu smantana
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise