Chifle englezesti pentru ceai

Pentru a prepara aceasta reteta de chifle englezesti pentru ceai sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, sare, zahar, drojdie, frisca, lapte.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50 dkg faina
  • 1 pachet drojdie
  • 3 oua
  • 5 dkg zahar
  • putina sare
  • 2
  • 5 dl frisca
  • 1 lingura lapte

Mod de preparare

Amesteca faina cu drojdia si sarea. Bate spuma galbenusurile impreuna cu zaharul si apoi adauga frisca si laptele.

Bate spuma albusurile. Incorporeaza incet amestecul cu faina, iar apoi spuma de albusuri. Toarna aluatul in forme si lasa la odihnit 20 de minute. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade C. Pune la copt 10-15 minute.


Pot fi servite dupa ce s-au racit putin.

Alte retete recomandate:

Briose cu cafea si stafide

Briose cu smochine

Briose cu ciocolata, de post

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...