Chifle englezesti pentru ceai

Pentru a prepara aceasta reteta de chifle englezesti pentru ceai sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, sare, zahar, drojdie, frisca, lapte.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50 dkg faina
  • 1 pachet drojdie
  • 3 oua
  • 5 dkg zahar
  • putina sare
  • 2
  • 5 dl frisca
  • 1 lingura lapte

Mod de preparare

Amesteca faina cu drojdia si sarea. Bate spuma galbenusurile impreuna cu zaharul si apoi adauga frisca si laptele.

Bate spuma albusurile. Incorporeaza incet amestecul cu faina, iar apoi spuma de albusuri. Toarna aluatul in forme si lasa la odihnit 20 de minute. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade C. Pune la copt 10-15 minute.


Pot fi servite dupa ce s-au racit putin.

Alte retete recomandate:

Briose cu cafea si stafide

Briose cu smochine

Briose cu ciocolata, de post

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...