Colacei de Paste

1. Se cerne faina intr-un castron mare. In mijlocul ei intr-o adancitura se adauga drojdia zdrobita, o lingura de zahar si 100 ml de lapte caldut. Se

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 750 g faina
  • 45 g drojdie
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 375 ml lapte dulce
  • 2 oua plus 2 galbenusuri
  • 100 g unt
  • 100 g stafide
  • 50 g migdale
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

1. Se cerne faina intr-un castron mare. In mijlocul ei intr-o adancitura se adauga drojdia zdrobita, o lingura de zahar si 100 ml de lapte caldut. Se amesteca cu putina faina de pe margini se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca 10 minute.

2. Se adauga in castron restul de zahar, zaharul vanilat, restul de lapte caldut, ouale la temperatura camerei, untul topit, un praf de sare, stafidele si coaja rasa de lamaie.

3. Se framanta bine toate ingredientele pana se face un aluat omogen. Se incorporeaza stafidele si migdale taiate, se acopera si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

4. Se imparte aluatul, se fac suluri care se impletesc in colacei. Se aseaza intr-o tava unsa si se lasa la crescut 30 de minute. Se unge deasupra cu galbenusurile batute si se dau la cuptor. Se lasa in cuptorul preincalzit circa 40 de minute

Pofta buna
Se servesc cu un pahar de lapte rece

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!