Colacei de Paste

1. Se cerne faina intr-un castron mare. In mijlocul ei intr-o adancitura se adauga drojdia zdrobita, o lingura de zahar si 100 ml de lapte caldut. Se

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 750 g faina
  • 45 g drojdie
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 375 ml lapte dulce
  • 2 oua plus 2 galbenusuri
  • 100 g unt
  • 100 g stafide
  • 50 g migdale
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

1. Se cerne faina intr-un castron mare. In mijlocul ei intr-o adancitura se adauga drojdia zdrobita, o lingura de zahar si 100 ml de lapte caldut. Se amesteca cu putina faina de pe margini se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca 10 minute.

2. Se adauga in castron restul de zahar, zaharul vanilat, restul de lapte caldut, ouale la temperatura camerei, untul topit, un praf de sare, stafidele si coaja rasa de lamaie.

3. Se framanta bine toate ingredientele pana se face un aluat omogen. Se incorporeaza stafidele si migdale taiate, se acopera si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

4. Se imparte aluatul, se fac suluri care se impletesc in colacei. Se aseaza intr-o tava unsa si se lasa la crescut 30 de minute. Se unge deasupra cu galbenusurile batute si se dau la cuptor. Se lasa in cuptorul preincalzit circa 40 de minute

Pofta buna
Se servesc cu un pahar de lapte rece

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de burta express

Cu totii stim ca pentru a prepara o ciorba de burta necesita mult timp, insa astazi vin cu o varianta mai rapida, de a o gati...

Ciorba de burta express
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca