Colaci cu alune

1. Amestecam drojdia cu 1 lg zahar si laptele cald si lasam 5-10 minute, pana formeaza spuma. 2. Amestecam zaharul ramas cu untul topit, ou, sare si a

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 pachet drojdie uscata-am pus 25 g drojdie bere
  • 2 lg zahar tos
  • 240 ml lapte cald
  • 55 g unt topit
  • rece
  • 1 ou mare
  • batut usor
  • ½ lgt sare
  • 570 g faina
  • 60 g alune/migdale/ nuci
  • 50 g zahar brun
  • 1 ou mare+1lg lapte
  • 3 lg migdale decojite
  • tocate fin

Mod de preparare

1. Amestecam drojdia cu 1 lg zahar si laptele cald si lasam 5-10 minute, pana formeaza spuma.

2. Amestecam zaharul ramas cu untul topit, ou, sare si adaugam in drojdie.

3. Adaugam faina, cate ½ cana, pana capata consistenta. Mutam pe masa de lucru presarata cu faina si framantam pana obtinem un aluat elastic. Adaugam faina sa nu se lipeasca.

4. Lasam la crescut in bol uns, acoperit pana-si dubleaza volumul (~1 ora).

5. Pentru umplutura: se amesteca migdalele(eu m-am razgandit si am folosit alune de padure) -tocate, cu zaharul brun.

6. Impartim aluatul in doua, intindem fiecare bucata in foaie patrata de 30 cm, ungem cu oul ramas, amestecat cu 1 lg lapte, presaram jumatate din umplutura lasand liber 1 cm, la margine.

7. Impaturim, sigilam capetele si intindem iarasi in patrat de 30 cm.

Taiem in 12 fasii de 2,5 cm, rasucim fiecare fasie si formam un colacel.

8. Asezam in tava la distanta de 2-3 cm, acoperim si lasam sa-si dubleze volumul (~30 minute).

9. Ungem cu ou amestecat cu lapte, presaram migdalele tocate.

Coacem la 190 grade C 12-15 minute, pana se rumenesc.
Pofta buna!

Reteta Colaci cu alune a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.ro

Alte retete de colaci gasiti aici:

Colac cu ciocolata ,

Coronite fragede ,

Colac cu marmelada .

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din dovlecei, vinete si cas

Aveam dovlecei, aveam vinete si am zis sa prepar ceva mai altfel. Au iesit tare bune!

Rulouri din dovlecei, vinete si cas
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii