Corn Cuib de Viespi

Faina se cerne intr-un vas, se adauga galbenusurile, sarea, drojdia dospita in putin lapte indulcit, laptele caldut si framantam un aluat pentru strud

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 4 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 40 g drojdie
  • 30 ml lapte caldut
  • 150 g margarina moale (sau unt)
  • 200 g zahar tos
  • 150 g nuca macinata
  • 100 g stafide

Mod de preparare

Faina se cerne intr-un vas, se adauga galbenusurile, sarea, drojdia dospita in putin lapte indulcit, laptele caldut si framantam un aluat pentru strudel. Se framanta bine, apoi se presara cu putina faina si se acopera cu un prosop curat si lasam sa creasca. Intre timp pregatim umplutura. Aluatul crescut il intindem de ½ cm grosime, peste care punem zaharul amestecat cu margarina, apoi in mod egal impartim pe toata suprafata, nuca macinata si stafidele. Aluatul se rasuceste strans si taiem in 20 felii asemanatoare. Inelele de forma melcata se aseaza cu partea ondulata in jos intr-o tava unsa cu margarina sau unt, la o oarecare distanta unul de celalalt. Partile laterale se ung cu margarina sau unt. Lasam sa dospeasca si in tava putin, apoi se coc in cuptor la 180°C (in cuptorul cu gaz pe treapta 4-5) pe jumatate, dupa care se stropesc cu 10 ml lapte caldut cu zahar. Se coace in continuare pana se rumeneste. Se serveste fierbinte, dar si rece este gustos.
Alte retete recomandate

Tiramisu

Prajitura cu visine

Tarta cu visine

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca