Cornulete cu nuca

Se freaca bine untul cu zaharul si se incorporeaza smantana. Se adauga un praf de sare si faina, putin cate putin, apoi se framanta un aluat. Se lasa

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cani si jumatate de faina
  • o cana de miez de nuca macinata
  • 200 g unt
  • 4 linguri de smantana
  • 6 linguri de zahar
  • 2 albusuri
  • o lingurita de scortisoara
  • un pliculet de zahar vanilat
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se freaca bine untul cu zaharul si se incorporeaza smantana. Se adauga un praf de sare si faina, putin cate putin, apoi se framanta un aluat. Se lasa 45-60 de minute sa stea si apoi se intind mai multe foi, din care se taie patrate.

Se amesteca miezul de nuca macinat cu albusurile batute spuma si se adauga putina scortisoara. Se umplu patratele de aluat cu acest amestec si li se da forma de cornulet. Se unge o tava cu unt, se presara faina si se asaza cornuletele. Se dau la cuptor, la foc moderat.
Cand sunt gata, se scot sl se acopera cu zahar pudra.

Alte retete dulciuri

Spuma de capsuni

Tarta cu visine

Ciocolata de casa

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...