Cornuri cu marmelada

Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar, putin lapte cald si 50 gr faina si se lasa la crescut. In 100 ml lapte se adauga zaharul si vanilia, se am

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr marmelada
  • 250 ml lapte
  • 500 gr faina
  • 5 oua
  • 20 gr drojdie
  • 50 unt
  • 100 ml ulei
  • 150 gr zahar
  • 1 sticluta esenta de ron
  • 1 pachetel vanilie
  • sare

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar, putin lapte cald si 50 gr faina si se lasa la crescut. In 100 ml lapte se adauga zaharul si vanilia, se amesteca si se lasa la racit. Se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un vas se amesteca faina, galbenusurile, drojdia crescuta si laptele caldut, pana se incorporeaza toata faina. Se adauga putin cate putin ulei, framantand circa o ora, pana cand aluatul dospeste, se desprinde de pe maini si se face basici. Se pune un servet, se asaza intr-un loc cald si se lasa la crescut. Aluatul se portioneaza in bucati in 100 gr, se modeleaza niste mingiute si se lasa 15 minute la crescut. Marmelada se amesteca cu romul si se subtiaza cu cateva albusuri, formand o crema. Fiecare mingiuta se intinde pe planseta unsa cu ulei, la unul din capete se pune cate o lingura de marmelada, se ruleaza, formand un cornulet care se asaza in tava unsa cu ulei. Se ung cu oua deasupra si se introduc in cuptor, la foc potrivit, pentru circa 30 de minute. Apoi se scot si cat sunt inca fierbinti se ung cu un sirop format din apa cu zahar sau miere.
Alte retete:

Cozonac moldovenesc

Aluat frantuzesc

Turta dulce

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250

 Am ajuns si la suapa /ciorba cu numarul 250, perfect pe placul nostru. Aceasta supa este foarte usor de preparat. Aveam...

Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca