Cornurile de Bratislava sunt niste cornuri umplute cu nuca, cu aroma fina de portocale, cu aluat pufos. Poti prepara cornurile dupa reteta culinara si sa te bucuri de ele acasa.
Aluat-dizolvam drojdia in laptele incalzit usor, si lasam la dospit cca 5 min.
Intr-un vas amestecam faina cu zaharul si sarea, adaugam ouale batute, untul topit si racit, laptele si incepem sa framantam un aluat nelipicios.
Acoperim si dam coca la rece.
Amestecam nuca cu stafidele si coaja de portocala.
Amestecam apa cu zaharul si punem pe foc sa fiarba 3 min, turnam treptat siropul fierbinte pestre nuca si omogenizam.
Scoatem aluatul de la rece si il impartim in bucati egale,
Luam fiecare bucata o aplatizam si o intindem in forma de elipsoida, punem cate o lingura de umplutura si o intindem.
Rulam aluatul si ii dam forma de potcoava,
Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie de copt,(lasand loc intre ele)
Ungem cornurile cu galbenusul de ou si lasam sa se usuce
Inaintede a baga tava la cuptor ungem cornurile cu albusul de ou.
Lasam la cuptor pana se rumenesc frumos.
Eu as incerca sa servesc cornurile de Bratislava cu dovlecel cu mac si vanilie facute dulceata
http://www.bunatatidinnatura.ro/wp-content/uploads/2012/11/dovlecelcumacsivaniliefacutdulceatamare.png
Poftă de nachos? Încearcă sosul cremos cu spanac și cremă de brânză pregătit de Andra Mihail....
Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti