Covrigi cu mac

Covrigii cu mac sunt deliciosi si foarte simplu de preparat. Pentru a face aceasta reteta de covrigi aveti nevoie de faina, drojdie,mac, sare , zahar, unt topit

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 cani de faina
  • 7 gr drojdie uscata
  • o cana de apa calda spre fierbinte
  • 2 linguri de unt topit
  • 2 lingurite de sare
  • o lingura de zahar
  • cate-o lingurita de mac per covrig si putina sare de presarat deasupra
  • 2 linguri de bicarbonat de sodiu
  • 4 cani de apa

Mod de preparare

Drojdia se dizolva intr-un castron, in apa calda si se lasa 10 min. Adaugi apoi zaharul, untul topit la bain-marie, sarea si 2 cani de faina. Se framanta, iar la nevoie se mai adauga din restul de faina pana cand se obtine un aluat moale, manevrabil si nelipicios. Se acopera vasul cu un prosop de bucatarie si se lasa la loc calduros, eventual pe calorifer. Daca e prea fierbinte caloriferul, pune un prosop peste el. Daca apuci sa citesti retetea asta pe timp de vara :), atunci pune un vas cu apa la incalzit, peste el o farfurie cu un prosop si peste toate vasul cu aluatul. Dai focul la mic si lasi asa, aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul, cam 20-30 min.

Dai drumul la cuptor, ca sa aiba timp sa ajunga la 245 de grade.
Presari faina pe blatul de lucru. Pumnuiesti la propriu aluatul, apoi il pui pe suprafata de lucru si il imparti in 8 sau 9 sau cate parti egale iti ies. Doar ce iti spuneam ca nu-i un numar musai fix. Fiecare bucata in parte o rulezi intr-un sul apoi formezi covrigul.

Intr-o oala cat de cat incapatoare (nu din aluminiu), pui la fiert 4 cani de apa. Cand apa fierbe pui cele 2 linguri de bicarbonat si cufunzi doi cate doi covrigii, lasandu-i cate 1 min in apa. Ii pui alaturi, pe tava tapetata cu hartie de copt sau unsa si presari sare, mac.

Bagi tava la cuptorul preincalzit la 245 de grade, pe randul din mijloc pentru 15 min sau pana ti se par rumeni si facut. Enjoy!


Se pot presara cu mac, sare,susan sau ce doriti dumneavoastra. Pot fi serviti ca si o gustare si cu usurinta pot fi pusi la pachet.
Alte retete recomandate:

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Gogoșari întregi murați

Pentru că nu v-am adus încă nicio rețetă de murături, m-am gândit ca în această toamnă să vin și eu cu câteva...

Gogoșari întregi murați
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii