Croissante rapide cu unt si miere

Nimic nu e mai potrivit decat un croissant cu unt si miere in stil frantuzesc. Atat de pufos si gustos, potrivit pentru un inceput de zi reusit.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet mic (13g) drojdie proaspata
  • 1c apa calda
  • 3/4c lapte degresat
  • 1 lingurita si jumatate de sare
  • 1/3c zahar tos
  • 1 ou
  • 5c faina
  • 1/4c unt topit
  • 1c unt rece si taiat
  • 1 ou batut

Mod de preparare

1. Intr-un bol mai mare dizolva drojdia in apa calda. Las-o pana devine cremoasa si face bulbuci. Adauga laptele, sarea, 1 ou, zaharul si 1 masura de faina. Amesteca pana se formeaza un blat pufos si lasa-l deoparte.

2. Intr-un alt bol amesteca unutul rece impreuna cu celelalte 4 masuri de faina ramase, pana se formeaza bobite mici, ca cele de fasole. Adauga celalalt aluat deasupra firimiturilor de faina si unt si amesteca usor cu o spatula pana cand se omogenizeaza bine si toata faina s-a integrat. Acopera cu folie alimentara si lasa la frigider cel putin 4 ore.

3. Rastoarna aluatul pe o suprafata cu faina, intinde-l intro foaie pe care o tai apoi in patrate mici. Intinde patratele impaturindu-le de fiecare data, pana cand ies toate bulele de aer. taie cu ajutorul unui cutter in mijlocul fiecarui patrat si rasuceste-l de mai multe ori pana ia forma unui croissant.

4. Pune croissantele astfel formate pe o tava tapetata cu hartie pentru copt la distanta de 2 cm unul de celalalt, acopera-le cu un prosop si lasa-le la temperatura camerei pana cand isi dubleaza volumul.

5. Incinge cuptorul la 165 de grade celsius. Unge croissantele cu oul batut si da-le la cuptor pentru 35 de minute pana devin aurii.

6. Pune pe foc un cubulet de unt, 4 linguri de miere, si 3 linguri de zahar si topeste-le impreuna. Cand scoti croissante-le din cuptor unge-le cu siropul de miere.


Croissantele rapide cu unt si miere sunt delicioase la micul dejun langa un pahar de lapte.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert eclere cu crema de fructe de padure

M-am tot gândit ce desert să fac. Chiar dacă a fost o zi minunată de toamnă,nu prea am avut chef să mă complic...

Desert eclere cu crema de fructe de padure
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii