Cuburi cu spanac si smantana sau placinta cu spanac este o reteta pentru micul-dejun. Ingredientele sunt: spanac, smantana, praz, unt, usturoi.
Pregatim ingredientele pentru cuburile de spanac astfel: cernem prima data pesmetul si punem peste el smantana tinuta la o temperatura medie (nu trebuie sa fie rece). Calim apoi ceapa, prazul si usturoiul tocate, in unt topit. Adaugam spanacul scurs si tocat si mai lasam pe foc aprox. 2 minute. Punem apoi la racit si dupa ce s-a racit turnam amestecul peste smantana amestecata cu pesmet. Adaugam ouale batute, faina, 2/3 din branza rasa, nucsoara, scortisoara, piper si sare. Omogenizam. Punem apoi compozitia pentru cuburi intr-un vas yena patrat si tapetat. Se presara branza topita si se coace in cuptorul preincalzit.
Se serveste cu rosii cherry.
Alte retete culinare romanesti recomandate:
Placinta cu dovleac
Placinta dobrogeana
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii