Focaccia cu cirese dulci, pentru micul dejun

Scoateti samburii cireselor, fie cu mainile, fie cu un aparat de scos samburi — operatia e cam neplacuta si va poate pata hainele, asa ca punet

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • paine
  • 1 kg de cirese coapte
  • 4 linguri cu varf de zahar vanilat
  • 115 g unt

Mod de preparare

Scoateti samburii cireselor, fie cu mainile, fie cu un aparat de scos samburi — operatia e cam neplacuta si va poate pata hainele, asa ca puneti-va un sort. Odata ce ati eliminat toti samburii, presarati 2 linguri de zahar vanilat peste cirese si puneti-le deoparte cat faceti aluatul de paine. Urmati reteta de baza pana la etapa 5, cand e momentul sa dati forma painii. Puteti imparti aluatul in 2, daca vreti sa obtineti portii mai mici. Intindeti aluatul pana ce aveti o foaie cu grosimea de 4 cm. Puteti sa-i dati forma rotunda sau dreptunghiulara — depinde de forma tavii. Puneti aluatul in tava, dupa ce ati presarat faina pe fundul acesteia. Acum trebuie sa distribuiti ciresele in mod uniform deasupra aluatului, pe centru si pe margini, asa cum ati face pentru o focaccia obisnuita. Impingeti cireasa cu degetul pana spre baza aluatului, curbandu-l putin dupa ce intra cireasa sub aluat. Pentru aceasta operatiune, aveti nevoie de circa 2 minute. Cand ati terminat cu ciresele, presarati peste paine zaharul ramas. Apoi impartiti untul in cubulete mici si puneti-le deasupra painii. Lasati sa-si dubleze volumul si introduceti pentru 25-30 de minute in cuptorul incins la 180°C (treapta 4 la cel pe gaz), pana se rumeneste usor si se coace.


Ideal ar fi s-o serviti calduta, cu unt proaspat si cu o cana de cafea cu lapte. De asemenea, painea aceasta e absolut fantastica si ca desert: taiata in bucati, pastrata in congelator, reincalzita in cuptor si servita cu inghetata de vanilie deasupra.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu budinca si fructe

Nu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...

Prajitura cu budinca si fructe
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos