Melcisorii cu nuca de post sunt perfecti langa o cana cu ceai. Este o prajitura cu nuca de post delicioasa.
1. Se prepara o maia din drojdie,100 ml apa si 2 linguri de faina si se lasa la dospit pentru 20 de minute.
2. Se freaca margarina cu zaharul si sarea. Se adauga apoi coaja de lamaie rasa.Se amesteca faina cu maiaua si margarina. Se framanta bine aluatul si se lasa la dospit 45 de minute.
3. Se imparte aluatul un doua bucati,din care se intind foi cu grosimea de 1 cm.
4. Se amesteca ingredientele pentru umplutura. Am uns foaia cu un gem foarte subtire de capsuni si apoi am presarat pe foaie jumatate din nuca. Fiecare foaie de aluat se ruleaza si se taie ruloul in bucati cam de 2 cm grosime.
5. Se pun melcisorii in tava unsa cu margarina si se coc la 345 grade F pentru 40 de minute.
Pofta buna! Reteta Melcisori cu nuca de post a fost propusa de delimaria pe forum culinar.ro
Trebuie sa recunosc ca in viata mea nu am mai mancat o mancare de fasole atat de buna! Ii multumesc lui Padre...
Fasole scazuta cu usturoiPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura