Melcisori cu scortisoara

melcisori cu scortisoara

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 25 g drojdie
  • 1 esenta de vanilie
  • 150 g zahar
  • 1 lingura otet
  • 100 g unt
  • scortisora
  • 100 g zahar

Mod de preparare

Pentru melcisori cu scortisoara dizolvam drojdia in putin lapte cald cu putin zahar.

Faina o cernem intr-un bol mai mare, adaugam drojdia, zaharul, esenta si otetul. Incepem sa framantam adaugand treptat laptele si uleiul, trebuie sa iasa un aluat nu foarte tare, il acoperim si il lasam sa creasca 30 minute la loc cald

Impartim coca in 2 si intindem o foaie dreptunghiulara pe care o ungem cu unt topit si racit, presaram zahar si scortisoara, rulam bine strans si taiem bucati de cca 2 cm.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt cu distanta intre ele si mai lasam sa creasca cca 30 min,

Melcisorii cu scortisoara dam la cuptorul incalzit cca 30 min, sa se rumeneasca frumos,


11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Dovleac umplut cu legume

Pentru o zi de post este o mancare excelenta, dar se poate adauga in compozitia umpluturii si carne, dupa cum prefera fiecare.

Dovleac umplut cu legume
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii