Curatam merele de coaja,le taiem cubulete,le stropim cu suc de lamaie. Apoi le punem sa se caleasca in untul incins.le stropim cu rom si acoperim vas
Curatam merele de coaja,le taiem cubulete,le stropim cu suc de lamaie.
Apoi le punem sa se caleasca in untul incins.le stropim cu rom si acoperim vasul cu un capac si le lasam sa mijoteasca 5 minute.
Dupa cele 5 minute,tragem vasul deoparte si adaugam dulceata.o amestecam in compozitie si o lasam sa se raceasca.
Intre timp punem cuptorul la incalzit.intindem aluatul de foietaj si-l taiem in patru,eu l-am taiat in 6 ca era mai mare. Punem merele amestecate cu dulceata in mijloc.
Aducem colturile spre centru(cum se leaga bocceaua) si le lipim cu galbenusul amestecat cu o lingura de apa rece,apoi le lipim unul peste altul.
Le punen in tava cu hartie si le bagam la cuptor la 210 grade .le lasam sa se coaca pana se umfla si se auresc. Eu le-am lasat cred intre 25-30minute.
Pofta buna!
Reteta Mere in boccele a fost propusa de mihaela z pe forum culinar.ro
Alte retete cu mere gasiti aici:
Placinta cu mere,
Prajitura cu mere si biscuiti,
Prajitura cu mere
Bougatsa este o delicioasă plăcintă grecească, umplută cu o cremă delicioasă de griș. Pentru această Bougatsa -...
Bougatsa - Delicioasa plăcintă grecească cu cremă de grișPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura