Mere in boccele

Curatam merele de coaja,le taiem cubulete,le stropim cu suc de lamaie. Apoi le punem sa se caleasca in untul incins.le stropim cu rom si acoperim vas

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 foaie aluat de foietaj
  • 3 mere mai micute sau 2 mari
  • 1 lamaie
  • 3 linguri dulceata de capsuni
  • 1 galbenus
  • 30 g unt
  • esenta de rom
  • zahar pentru pudrat
  • frisca pentru ornat

Mod de preparare

Curatam merele de coaja,le taiem cubulete,le stropim cu suc de lamaie.

Apoi le punem sa se caleasca in untul incins.le stropim cu rom si acoperim vasul cu un capac si le lasam sa mijoteasca 5 minute.

Dupa cele 5 minute,tragem vasul deoparte si adaugam dulceata.o amestecam in compozitie si o lasam sa se raceasca.

Intre timp punem cuptorul la incalzit.intindem aluatul de foietaj si-l taiem in patru,eu l-am taiat in 6 ca era mai mare. Punem merele amestecate cu dulceata in mijloc.

Aducem colturile spre centru(cum se leaga bocceaua) si le lipim cu galbenusul amestecat cu o lingura de apa rece,apoi le lipim unul peste altul.

Le punen in tava cu hartie si le bagam la cuptor la 210 grade .le lasam sa se coaca pana se umfla si se auresc. Eu le-am lasat cred intre 25-30minute.
Pofta buna!

Reteta Mere in boccele a fost propusa de mihaela z pe forum culinar.ro

Alte retete cu mere gasiti aici:

Placinta cu mere,

Prajitura cu mere si biscuiti,

Prajitura cu mere

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gustare calda

O gustare calda si bogata in calorii (ca doar cu ele ne hranim) merge de minune pe vremea asta geroasa!

Gustare calda
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca