Mere la pachet

Reteta mere la pachet este o gustare foarte potrivita pentru copii sau pentru impachetat la serviciu. Reteta este o varianta delicioasa a clasicei prajituri cu mere.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 1 pachet margarina (250 gr)
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 pahar iaurt (200 gr)
  • 1 pahar zahar (200 gr)
  • 2 pachete zahar vanilat
  • faina ( 700-800 gr)
  • Umplutura:
  • 4 mere dulci
  • 1 pahar nuci tocate (200 gr) amestecate cu
  • 2 lingurite scortisoara
  • apa

Mod de preparare

Reteta mere la pachet este o gustare foarte potrivita pentru copii sau pentru impachetat la serviciu. Reteta de mai jos este de fapt o variatie a traditionalei prajiturii cu mere.

Incepem prepararea prajiturii prin calirea merelor rase. Le lasam pana seaca zeama de la mere, apoi punem nuca amestecata cu scortisoara, si amestecam 2-3 min, apoi oprim focul si le lasam deoparte, pentru ca urmeaza aluatul.

Intr-un castron mare, punem cele 2 oua intregi, praful de copt, margarina topita, iaurtul, zaharul, zaharul vanilat. Amestecam bine, cu o lingura, apoi incepem sa punem faina, in timp ce amestecam. Punem faina cat inghite aluatul, mie mi-a intrat in jur de 800 de grame. Puneti peste aluat un pumn de faina, neteziti bine cu podul palmei, si framantati in continuare. Aluatul gata pt prelucrare il impartiti in 20 de bile egale. Cate o bila de aluat, o intindeti pe masa plina cu faina, dar o intindeti foarte putin, nu mult, apoi puneti in linie din compozitia de mere.

Apoi apropiati marginile, apoi impaturiti i mai dati-i cateva palme prietenesti ca sa se lipeasca mai bine. Nu intindeti foaia prea mult, pentru ca la copt se va crapa. Intr-o tava mare, de aragaz, tapetata cu hartie de copt, le puneti pe toate (cu marginile lipite-n jos), pe gratarul din mijloc, la temperatura de 220 grade celsius. Sunt gata cam dupa 20 de minute si va dati seama ca sunt gata dupa culoarea auriu inchis.


Merele la pachet se pudreaza cu zahar. 


11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Piftie combinata

Anul acesta am ales sa combin pasare si porc, intr-un mod care sa nu fie deranjant pentru fiere ( mai ales ca amandoi avem...

Piftie combinata
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii