Moristi

Amestecati branza, uleiul, oul, sarea, zaharul si vanilia. Adaugati faina si praful de copt. Framantati pana devine un aluat neted. Amestecam praful

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 g branza de vaci
  • eu am pus crema de branza
  • 6 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 1 ou
  • 1 varf sare
  • 100 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 pliculet praf de copt
  • 300 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 9 jumatati de piersici din compot
  • 1/2 pachet budinca de vanilie
  • 175 ml lapte
  • 40 g zahar

Mod de preparare

Amestecati branza, uleiul, oul, sarea, zaharul si vanilia.

Adaugati faina si praful de copt. Framantati pana devine un aluat neted.

Amestecam praful de budinca cu zaharul si 4 linguri de lapte. Restul il punem le fiert. Adaugam peste fierbem budinca si o lasam la racit.

Alautul il impartim in 9 parti egale.

Pe o suprafata data cu faina intindem patrate cu diametrul de 12 cm.

Eu nu am avut o forma de dimensiunile astea, asa ca m-am ajutat de o farfuriuta de 10 cm.

Taiati inspre mijloc, in diagonala, fiecare din cele 4 colturi, dar numai cate 3 cm. Apoi indoiti cate o aripioara din cle 4, inspre centru, pana obtineti o morisca. Le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt, puneti in mijloc budinca de vanilie si bucatele de piersica.

Dintr-un galbenus de ou si putin lapte ungeti moristile. Dati-le la cuptorul preincalzit, la 200gradeC, pentru 15 minute. Imediat le presarati si cu zahar pudra din belsug.
Pofta buna!

Reteta Moristi a fost propusa de aliza pe forum culinar.ro

Alte retete cu piersici gasiti aici:

Prajitura cu piersici,

Rulada cu ciocolata si piersici,

Prajitura simpla cu piersici

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de cornulete cu rahat colorat

De cand bantui prin tara asta a Bucatarasului am ajuns sa ma indragostesc de aluaturi, asa ca salvez diverse retete si cand...

Reteta de cornulete cu rahat colorat
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii