Moristi

Amestecati branza, uleiul, oul, sarea, zaharul si vanilia. Adaugati faina si praful de copt. Framantati pana devine un aluat neted. Amestecam praful

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 g branza de vaci
  • eu am pus crema de branza
  • 6 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 1 ou
  • 1 varf sare
  • 100 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 pliculet praf de copt
  • 300 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 9 jumatati de piersici din compot
  • 1/2 pachet budinca de vanilie
  • 175 ml lapte
  • 40 g zahar

Mod de preparare

Amestecati branza, uleiul, oul, sarea, zaharul si vanilia.

Adaugati faina si praful de copt. Framantati pana devine un aluat neted.

Amestecam praful de budinca cu zaharul si 4 linguri de lapte. Restul il punem le fiert. Adaugam peste fierbem budinca si o lasam la racit.

Alautul il impartim in 9 parti egale.

Pe o suprafata data cu faina intindem patrate cu diametrul de 12 cm.

Eu nu am avut o forma de dimensiunile astea, asa ca m-am ajutat de o farfuriuta de 10 cm.

Taiati inspre mijloc, in diagonala, fiecare din cele 4 colturi, dar numai cate 3 cm. Apoi indoiti cate o aripioara din cle 4, inspre centru, pana obtineti o morisca. Le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt, puneti in mijloc budinca de vanilie si bucatele de piersica.

Dintr-un galbenus de ou si putin lapte ungeti moristile. Dati-le la cuptorul preincalzit, la 200gradeC, pentru 15 minute. Imediat le presarati si cu zahar pudra din belsug.
Pofta buna!

Reteta Moristi a fost propusa de aliza pe forum culinar.ro

Alte retete cu piersici gasiti aici:

Prajitura cu piersici,

Rulada cu ciocolata si piersici,

Prajitura simpla cu piersici

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...