Mucenici moldovenesti

Pregatim aluatul astfel: Amestecam pe rand ingredientele in cantitatile scrise mai sus. Se framanta pana devine un aluat ca de cozonac. Se lasa sa cre

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt aluat:
  • 1 kg faina
  • 400 ml apa
  • 200 ml ulei
  • 200 g zahar tos
  • coaja rasa si suc de lamaie
  • 1/2 coaja rasa si suc de portocale
  • 25g drojdie proaspata
  • sare
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 varf cutie de sofran
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • Pentru sirop:
  • miere
  • baton de vanilie
  • suc si coaja de lamaie
  • Pentru umplutura(cantitati dupa preferinte):
  • nuca macinata
  • zahar si zahar vanilat
  • coaja de portocale
  • scortisoara

Mod de preparare

Pregatim aluatul astfel:

Amestecam pe rand ingredientele in cantitatile scrise mai sus. Se framanta pana devine un aluat ca de cozonac. Se lasa sa creasca pana isi tripleaza volumul.

Framantam din nou.

Intindem aluatul cu facaletul pe un pat de faina ca sa nu se prinda aluatul de fata de masa, etc.

Presaram peste foaia de aluat ingredientele pentru umplutura: nuca macinata amestecata cu putin zahar, coaja de portocale, zahar vanilat si scortisoara.

Se ruleaza sub forma unui sul lung. Din acesta se modeleaza forme de 8 care se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

In timp ce ucenicii sunt pusi in cuptor se pregateste siropul din miere.

Punem pe foc mierea impreuna cu miezul de la un baton de vanilie apoi se adauga putin suc si coaja de lamaie. Mucenicii proaspat scosi din cuptor se arunca in acest sirop, se scot si se presara deasupra nuca macinata.

Pofta buna!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno

 Este o reteta vazuta undeva- candva. Una dintr-acelea ce te bantuie si nu te lasa sa dormi pana nu o prepari !!! Deci:...

Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii