Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti este o reteta traditionala romaneasca. Pentru a face aceasta reteta de mucenici moldovenesti aveti nevoie de faina, drojdie, miere,nuca, zahar

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 250 ml lapte de soia/apa
  • 4 linguri ulei
  • 25 g drojdie proaspata
  • 150 g zahar
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 150 g zahar
  • Vanilie
  • Miere
  • Nuca

Mod de preparare

Intr-un castron incapator se pune faina, se face o gropita in mijloc unde se pune zaharul. Drojdia se desface in putin lapte cald si se pune peste zahar. Se lasa 15 minute la loc cald pana isi dubleaza volumul, apoi se amesteca din interior spre exterior,alternan lapte/apa si ulei.Trebuie sa obtinem un aluat elastic, nelipicios.Se framanta 15 minute, apoi se la 60 minute la dospit, pana isi dubleaza volumul.
Aluatul se rastoarna pe masa de lucru si se imparte in 12 bucati.Din fiecare bucata de aluat se formeaza cate un cerc, apoi se formeaza cifra 8!
Mucenicii se aseaza in tava de la aragaz, tapetata cu hartie de copt si se mai lasa 20 minute la dospit.
Intre timp se porneste cuptorul, se baga tava si se lasa la foc mediu pana se rumenesc (nu lasati la temperatura mare pentru ca se ard).

Sirop:
Apa, zaharul si vanilia se fierb pana obtinem un sos mai gros.


Mucenicii moldovenesti se trec cateva secunde prin sirop, apoi se ung cu miere si se presara nuca macinata.
Particip la concursul „ Bucate romanesti pentru zile cand postesti!” si pe Facebook am nickname-ul Dianu Andreea
Alte retete recomandate:

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de paste cu carnati, telemea si sos pesto

Salatele sunt cele mai rapide soluții atunci când nu ai timp de stat în bucătărie! Plus de asta, în...

Salata de paste cu carnati, telemea si sos pesto
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii