Se face maiaua din: drojdie, 100 ml lapte si putina faina. Se lasa la crescut 30 min la loc cald. Se pune restul de faina intr-un castron mare si se a
Se face maiaua din: drojdie, 100 ml lapte si putina faina. Se lasa la crescut 30 min la loc cald. Se pune restul de faina intr-un castron mare si se adauga maiaua, laptele incalzit cu zaharul ramas si zaharul vanilat. Adaugam si galbenusurile frecate cu un praf de sare si untul topit.
Framantam energic si mai adaugam: albusurile spuma, ulei.
Lasam aluat la dospit 2 ore.
Se fac suluri groase din aluat si se rasucesc in forma de 8. Se aseaza intr-o tava unsa sau tapetata cu hartie de copt si se ung cu ou batut.
Se coc in cuptorul bine incins timp de 45 min.
Pofta buna!
Cand s-au rumenit se scot, se ung cu miere si se presara cu nuca macinata.
Dragii mei, ce ziceti de niste bomboane Raffaello facute in casa? Nu stiu voi, dar eu sunt mare amatoare de nuca de cocos....
Bomboane Raffaello (reteta video)Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura