Mucenici moldovenesti

Se face maiaua din: drojdie, 100 ml lapte si putina faina. Se lasa la crescut 30 min la loc cald. Se pune restul de faina intr-un castron mare si se a

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1kg faina
  • 50g drojdie
  • 250g zahar
  • 200ml lapte cald
  • 150g unt
  • 5 lg ulei
  • 1 esenta de rom
  • 5 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • lamaie rasa
  • sare
  • ou pt uns
  • 400g nuca macinata
  • 250g miere

Mod de preparare

Se face maiaua din: drojdie, 100 ml lapte si putina faina. Se lasa la crescut 30 min la loc cald. Se pune restul de faina intr-un castron mare si se adauga maiaua, laptele incalzit cu zaharul ramas si zaharul vanilat. Adaugam si galbenusurile frecate cu un praf de sare si untul topit.

Framantam energic si mai adaugam: albusurile spuma, ulei.

Lasam aluat la dospit 2 ore.

Se fac suluri groase din aluat si se rasucesc in forma de 8. Se aseaza intr-o tava unsa sau tapetata cu hartie de copt si se ung cu ou batut.

Se coc in cuptorul bine incins timp de 45 min.

Pofta buna!
Cand s-au rumenit se scot, se ung cu miere si se presara cu nuca macinata.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Dovlecei pane cu marar si oregano

O mancare de sezon foarte gustoasa :)

Dovlecei pane cu marar si oregano
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca