Mucenici moldovenesti

Se face maiaua din: drojdie, 100 ml lapte si putina faina. Se lasa la crescut 30 min la loc cald. Se pune restul de faina intr-un castron mare si se a

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1kg faina
  • 50g drojdie
  • 250g zahar
  • 200ml lapte cald
  • 150g unt
  • 5 lg ulei
  • 1 esenta de rom
  • 5 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • lamaie rasa
  • sare
  • ou pt uns
  • 400g nuca macinata
  • 250g miere

Mod de preparare

Se face maiaua din: drojdie, 100 ml lapte si putina faina. Se lasa la crescut 30 min la loc cald. Se pune restul de faina intr-un castron mare si se adauga maiaua, laptele incalzit cu zaharul ramas si zaharul vanilat. Adaugam si galbenusurile frecate cu un praf de sare si untul topit.

Framantam energic si mai adaugam: albusurile spuma, ulei.

Lasam aluat la dospit 2 ore.

Se fac suluri groase din aluat si se rasucesc in forma de 8. Se aseaza intr-o tava unsa sau tapetata cu hartie de copt si se ung cu ou batut.

Se coc in cuptorul bine incins timp de 45 min.

Pofta buna!
Cand s-au rumenit se scot, se ung cu miere si se presara cu nuca macinata.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...