Mucenici muntenesti

Se prepara un aluat din 250 faina, 100 ml apa calduta si sare. Se fac snururi lungi si se modeleaza opturi mici care se pun la uscat pana a 2-a zi. A

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 100ml apa calduta
  • sare
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • zahar dupa gust

Mod de preparare

Se prepara un aluat din 250 faina, 100 ml apa calduta si sare. Se fac snururi lungi si se modeleaza opturi mici care se pun la uscat pana a 2-a zi.

A 2-a zi se pun mucenicii la fiert in apa clocotita cu sare. Se ia spuma rezultata si se arunca.

Se adauga apoi coaja rasa de la lamaie si zahar dupa gust.

Cand se ridica la suprafata se scot si se servesc cu tot cu zeama.
Presarati cu nuca macinata.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...