Mucenici muntenesti

Se prepara un aluat din 250 faina, 100 ml apa calduta si sare. Se fac snururi lungi si se modeleaza opturi mici care se pun la uscat pana a 2-a zi. A

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 100ml apa calduta
  • sare
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • zahar dupa gust

Mod de preparare

Se prepara un aluat din 250 faina, 100 ml apa calduta si sare. Se fac snururi lungi si se modeleaza opturi mici care se pun la uscat pana a 2-a zi.

A 2-a zi se pun mucenicii la fiert in apa clocotita cu sare. Se ia spuma rezultata si se arunca.

Se adauga apoi coaja rasa de la lamaie si zahar dupa gust.

Cand se ridica la suprafata se scot si se servesc cu tot cu zeama.
Presarati cu nuca macinata.

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Bomboane Raffaello (reteta video)

Dragii mei, ce ziceti de niste bomboane Raffaello facute in casa? Nu stiu voi, dar eu sunt mare amatoare de nuca de cocos....

Bomboane Raffaello (reteta video)
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise