Paine cu branza

Painea cu branza este un preparat dulce de patiserie. Cu putina atentie si rabdare veti obtine un preparat delicios, care o sa atraga admiratia intregii familii.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 150 g branza de vaci
  • 50 g crema de branza
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 2 linguri margarina
  • apa calduta
  • 1 albus

Mod de preparare

Cernem faina intr-un vas facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta. Pe margine adaugam zaharul si sarea. Adaugam branza, oul galbenusul,crema de branza,margarina si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta. La final am framantat coca cca 5 minute cu ulei. Acoperim si lasam la dospit 1 ora.
Dupa ce a crescut pe masa infainata mai framantam un pic dupa care ii dam forma pe care o dorim. Eu am pus in tava rotunda tapetata cu hartie de copt. Acoperim si mai lasam la dospit 30 minute. O ungem cu albusul de ou batut putin si dam la cuptor pana se rumeneste frumos.


Painea cu branza se serveste la micul dejun simpla sau unsa cu putin unt, alaturi de o ceasca de ceai.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...