Paine cu branza

Painea cu branza este un preparat dulce de patiserie. Cu putina atentie si rabdare veti obtine un preparat delicios, care o sa atraga admiratia intregii familii.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 150 g branza de vaci
  • 50 g crema de branza
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 2 linguri margarina
  • apa calduta
  • 1 albus

Mod de preparare

Cernem faina intr-un vas facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta. Pe margine adaugam zaharul si sarea. Adaugam branza, oul galbenusul,crema de branza,margarina si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta. La final am framantat coca cca 5 minute cu ulei. Acoperim si lasam la dospit 1 ora.
Dupa ce a crescut pe masa infainata mai framantam un pic dupa care ii dam forma pe care o dorim. Eu am pus in tava rotunda tapetata cu hartie de copt. Acoperim si mai lasam la dospit 30 minute. O ungem cu albusul de ou batut putin si dam la cuptor pana se rumeneste frumos.


Painea cu branza se serveste la micul dejun simpla sau unsa cu putin unt, alaturi de o ceasca de ceai.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Galuste cu prune

Reteta facuta de la Moku tare bune au fost http://www.bucataras.ro/retete/galuste-cu-prune-64040.html Am dus si la...

Galuste cu prune
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca