Parizienele cu crema de ciocolata sau gem cu nuca sunt niste produse de patiserie, cornuri, facute in casa absolut delicioase. O alternativa minunata la prajiturile cu gem.
Intr-un castron punem drojdia, 2 linguri de zahar, 2 linguri faina si putin lapte.
Amestecam bine si lasam maiaua 10 minute sa creasca.
Untul il topim.
Faina o cernem si o punem intr-un bol.
Peste faina punem maiaua, 1 ou, untul topit, restul de zahar, sarea, coaja rasa de portocala si zaharul cu pastai de vanilie.
Amestecam bine, apoi turnam lapte cate putin (sa fie putin caldut laptele) si framantam pana obtinem un aluat nelipicios si elastic.
Il acoperim si il lasam sa isi dubleze volumul intr-un loc cald.
Rupem 8 bucati egale din aluat, si intindem cu sucitorul pana are o forma putin ovala.
Taiem imaginar in doua pe lungime, partea de sus o taiem fasii, iar pe partea de jos punem umplutura: ori crema de ciocolata ori gem amestecat cu nuca macinata (sau alta umplutura ce va place).
Rulam de jos in sus,inchidem bine si capetele in timp ce rulam sa nu iese umplutura.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le mai lasam 30 de minute la crescut, apoi le ungem cu ou batut si presaram mac.
Le introducem in cuptorul incins circa 30 de minute (pana se rumenesc).
Cand sunt gata, le lasam putin la racorit si servim.
O super bunatate..
Parizienele cu crema de ciocolata sau gem de nuca se servesc cu fragute cu visine facute dulceata din camara Bunatati din Natura.
Poftă de nachos? Încearcă sosul cremos cu spanac și cremă de brânză pregătit de Andra Mihail....
Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti