Pasca cu branza

Se face maiaua din drojdia dizolvata in lapte (o cana calduta) si cateva linguri faina pana devine un pic grosuta. Se lasa 15 min la cald sa creasca.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 6 galbenusuri
  • 1 lingurita sare
  • 300 gr zahar
  • 1/4 lapte
  • 1/4 ulei
  • 1 cub de drojdie (42 gr) sau praf la plic 50 gr
  • esenta de vanilie si coaja de lamaie
  • Umplutura:
  • 200 gr smantana
  • branza de vaci sarata ( se da pe razatoare) 450 gr
  • 3 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • mirodenii
  • lamaie rasa
  • stafide (dupa preferinta )

Mod de preparare

Se face maiaua din drojdia dizolvata in lapte (o cana calduta) si cateva linguri faina pana devine un pic grosuta.

Se lasa 15 min la cald sa creasca. Intre timp se freaca galbenusurile cu zaharul.

Separat intr-un alt vas se face un munte de faina din toata cantitatea si se pun ingredientele (maiaua, galbenusurile batute, laptele, sare,esenta si mirodenii ).

Se adauga uleiul treptat si se framanta in jur de o ora, ca sa nu ramana cocoloase. Se lasa 1 h la crescut.

Se ia o tava mare si unsa putin cu ulei si se pune aluatul ( puneti pana la jumatatea grosimei ca sa aiba loc sa creasca). Daca e prea mult aluat ptr tava d. voastra folositi 2 tavi sau cate sunt necesare. Daca puneti prea mult aluat va va da pe afara ( patita de mine).

Dupa ce a-ti pus aluatul se adauga umplutura care se face amestecand ingredientele precizate mai sus la umplutura.Se ia alunatul din parti si se acopera cat se poate branza( daca dorinti continutul in mijloc, daca nu lasati deasupra) .

Se iau 2-3 galbenusuri si se bat intr-o cana si cu o pensulica dati pe deasupra aluatului (asta daca va hotarati sa fie branza la mijloc. Se preincalzeste cuptorulla 200 grade.

Se baga la cuptor si selasa cel putin o ora (intre timp va uitati la ea dar nu dschideti usa de la cuptor ca da inapoi- va puteti uita prin geam). Cand devine galbena maronie deasupra inseamna ca e gata. Ofta mare va doresc si sper ca am fost de folos ! Eu asta reteta depasca facsi iese nemaipomenit de buna.


Pofta buna!

Reteta Pasca cu branza a fost propusa de Rusu Alina 35353 pe forum culinar.ro

Alte retete de pasca gasiti aici:

Pasca poloneza,

Pasca cu smantana,

Pasca din aluat fraged

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Zacusca

Reteta bunicii mele pe care o fac cu mare drag de fiecare data.

Zacusca
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii