Pasca cu ciocolata

Topiti untul si sfaramati doua treimi din biscuiti, pentru a obtine un pesmet fin. Amestecati untul cu acest pesmet pana obtineti o pasta omogena. Ung

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 100g unt
  • 400g biscuiti de ovaz
  • Umplutura:
  • 500g crema de branza
  • 500g crema moscarpone
  • 175g zahar
  • 4 oua
  • 50g faina
  • 50g gris
  • 2 lg zahar vanilat
  • 1 lg coaja rasa de lamaie
  • 2 lg zeama de lamaie
  • 150g stafide inmuiata in rom
  • Glazura:
  • 400g ciocolata alba de menaj
  • 1 ciocolata neagra de menaj

Mod de preparare

Topiti untul si sfaramati doua treimi din biscuiti, pentru a

obtine un pesmet fin.

Amestecati untul cu acest pesmet pana obtineti o pasta omogena.

Ungeti cu unt o tava mai mare de chec.

Tapetati fundul tavii cu un strat din amestecul de unt si pesmet de biscuiti.

Foaia trebuie sa aiba grosimea egala peste tot. Puneti tava la frigider.

Umplutura:

Puneti intr-un castron crema de branza si zaharul. Amestecati ingredientele pana se dizolva zaharul, apoi adaugati pe rand ouale batute putin.

Amestecati bine compozitia dupa fiecare ou. La urma,

adaugati crema mascarpone, faina, grisul, vanilia, stafidele, sucul si coaja de lamaie. Turnati compozitia in tava scoasa din frigider. Se toarna mai intai putina compozitie, apoi asezati un strat de biscuiti peste aceasta, peste biscuiti turnati iar compozitie si iar biscuiti.

Nivelati prajitura si coaceti-o la foc potrivit. Stingeti focul si lasati pasca in cuptor inca 1 ora, cu usa cuptorului deschisa.

Scoateti prajitura din cuptor, rastumati-o pe un platou. Acoperiti toata prajitura cu ciocolata alba topita si decorati-o cu ciocolata neagra.

Taiati-o in felii numai dupa ce glazura s-a intarit.
Alte retete recomandate:

Pasca fara aluat

Pasca cu smantana

Pasca poloneza

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca