Pasca umpluta cu branza de vaci

Pregatesti aluatul asa: inmoi drojdia in apa calduta, cerni faina, freci galbenusurile cu zaharul si adaugi

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat iti trebuie:
  • 100 g margarina\unt
  • 200 g faina
  • 80 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 ceasca smantana
  • un pic de drojdie
  • sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg branza de vaci
  • 100 g unt
  • 10 galbenusuri
  • 200 g smantana
  • 150-250 g zahar
  • 150 g stafide
  • o mana de faina
  • 1-2 fiole de esenta rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • sare
  • Pentru final:
  • 1 ou pentru uns pasca
  • 100 g zahar
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare

Pregatesti aluatul asa:

inmoi drojdia in apa calduta, cerni faina, freci galbenusurile cu zaharul si adaugi untul topit si smantana.

Adaugi zaharul vanilat si framanti pana se omogenizeaza.

Imparti aluatul in 2 bucati.

Se face o foaie subtire care se pune pe fundul formei de copt, de preferat rotunda.

Cea de-a doua parte de aluat o imparti in 3 bucati lungi

pe care le impletesti in 3 si asezi impletitura in tava, lasand o gaura in mijloc.

Pregatesti umplutura asa:

1 kg branza proaspata de vaci o amesteci cu unt pana se face o crema.

Bati bine galbenusurile cu zaharul, cu zaharul vanilat, adaugi smantana, esenta de rom, stafidele si sarea. Amesteci cu faina pana se omogenizeaza.

Asezi de branza peste aluatul din tava.

Ai grija sa nu dai peste aluatul impletit de pe margine. Dupa ce pui si de branza, ungi pasca deasupra cu un ou si o dai la cuptorul bine incins pentru 25-30 minute.

Scoti pasca din cuptor si o ungi cu un sirop pe care il faci din apa si zahar.

Ungi pasca si cu ulei si o lasi sa se raceasca.

Se poate combina siropul de zahar cu uleiul.

Acoperiti cu un prosop curat.
Retete care pot completa o masa festiva

Crema de prajitura cu alune si frisca

Drob de miel

Tiramisu

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Dovleac copt asezonat cu seminte de susan

De sezon;) Și tare bunnn, eu l-am ocolit mulți ani, dar anul ăsta am redescoperit dovleacul ;) O bunatate, dulce sau...

Dovleac copt asezonat cu seminte de susan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca