Pasca umpluta cu branza de vaci

Pregatesti aluatul asa: inmoi drojdia in apa calduta, cerni faina, freci galbenusurile cu zaharul si adaugi

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat iti trebuie:
  • 100 g margarina\unt
  • 200 g faina
  • 80 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 ceasca smantana
  • un pic de drojdie
  • sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg branza de vaci
  • 100 g unt
  • 10 galbenusuri
  • 200 g smantana
  • 150-250 g zahar
  • 150 g stafide
  • o mana de faina
  • 1-2 fiole de esenta rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • sare
  • Pentru final:
  • 1 ou pentru uns pasca
  • 100 g zahar
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare

Pregatesti aluatul asa:

inmoi drojdia in apa calduta, cerni faina, freci galbenusurile cu zaharul si adaugi untul topit si smantana.

Adaugi zaharul vanilat si framanti pana se omogenizeaza.

Imparti aluatul in 2 bucati.

Se face o foaie subtire care se pune pe fundul formei de copt, de preferat rotunda.

Cea de-a doua parte de aluat o imparti in 3 bucati lungi

pe care le impletesti in 3 si asezi impletitura in tava, lasand o gaura in mijloc.

Pregatesti umplutura asa:

1 kg branza proaspata de vaci o amesteci cu unt pana se face o crema.

Bati bine galbenusurile cu zaharul, cu zaharul vanilat, adaugi smantana, esenta de rom, stafidele si sarea. Amesteci cu faina pana se omogenizeaza.

Asezi de branza peste aluatul din tava.

Ai grija sa nu dai peste aluatul impletit de pe margine. Dupa ce pui si de branza, ungi pasca deasupra cu un ou si o dai la cuptorul bine incins pentru 25-30 minute.

Scoti pasca din cuptor si o ungi cu un sirop pe care il faci din apa si zahar.

Ungi pasca si cu ulei si o lasi sa se raceasca.

Se poate combina siropul de zahar cu uleiul.

Acoperiti cu un prosop curat.
Retete care pot completa o masa festiva

Crema de prajitura cu alune si frisca

Drob de miel

Tiramisu

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...