Pateuri cu crema de vanilie

Se prepara un foietaj din unt, otet, sare si faina. Se prepara apoi crema. Se pun laptele la fiert impreuna cu zaharul, faina si esenta de vanilie. A

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 10 ml otet
  • 475 gr unt
  • 1 lingura de sare
  • Pentru crema:
  • 200 gr nuci
  • 400 gr zahar
  • 3 I lapte
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 300 gr faina
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 5 oua
  • 100 gr stafide
  • 600 ml frisca

Mod de preparare

Se prepara un foietaj din unt, otet, sare si faina. Se prepara apoi crema. Se pun laptele la fiert impreuna cu zaharul, faina si esenta de vanilie. Aluatul se intinde intr-o foaie de jumatate de cm, se unge cu ou si se taie patrate. Acestea se pliaza in doua si se presara cu nucile macinate. Se coc, pana cand se rumenesc, apoi se lasa la racit. Se desfac si se umpluc cu crema de vanilie, amestecata cu stafide. Se orneaza fiecare pateu cu frisca si se presara cu zahar pudra.


Se servesc imediat.

Alte retete de dulciuri:

Tiramisu Ciocolata de casa Prajitura snikers

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Chec rece cu fistic si ciocolata alba

O minunatie de arome!

Chec rece cu fistic si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos