Placinta cu branza

Se amesteca ingredientele de aluat pana se obtine o coca, care se va tine la frigider intre 2 si 4 ore. Se intinde apoi jumatate din aluat pe fundul

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 gr faina
  • 1 pachet margarina
  • 4 linguri unt
  • 1 lingura otet
  • sare
  • Pentru umplutura
  • 1 kg branza de vaci
  • 200 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 75 gr unt
  • 4 oua
  • stafide
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele de aluat pana se obtine o coca, care se va tine la frigider intre 2 si 4 ore. Se intinde apoi jumatate din aluat pe fundul tavii unse cu unt. Se amesteca branza de vaci, cu zaharul, ouale faina, untul, stafidele, coaja de lamaie si zaharul vanilat. Umplutura se pune peste aluat, se niveleaza si se acopera cu cealalta jumatate de aluat. Se inteapa apoi in cateva locuri si se introduce in cuptorul preincalzit, la copt, pana se rumeneste.


Se poate servi atat calda cat si rece. Pudrati cu zahar vanilat. Alte retete de dulciuri:

Prajituri simple Fursecuri de Craciun Cozonac moldovenesc

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...