Placinta cu branza

Se amesteca ingredientele de aluat pana se obtine o coca, care se va tine la frigider intre 2 si 4 ore. Se intinde apoi jumatate din aluat pe fundul

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 gr faina
  • 1 pachet margarina
  • 4 linguri unt
  • 1 lingura otet
  • sare
  • Pentru umplutura
  • 1 kg branza de vaci
  • 200 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 75 gr unt
  • 4 oua
  • stafide
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele de aluat pana se obtine o coca, care se va tine la frigider intre 2 si 4 ore. Se intinde apoi jumatate din aluat pe fundul tavii unse cu unt. Se amesteca branza de vaci, cu zaharul, ouale faina, untul, stafidele, coaja de lamaie si zaharul vanilat. Umplutura se pune peste aluat, se niveleaza si se acopera cu cealalta jumatate de aluat. Se inteapa apoi in cateva locuri si se introduce in cuptorul preincalzit, la copt, pana se rumeneste.


Se poate servi atat calda cat si rece. Pudrati cu zahar vanilat. Alte retete de dulciuri:

Prajituri simple Fursecuri de Craciun Cozonac moldovenesc

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!