Placinta cu branza de vaci

Se amesteca untul moale, faina, zaharul, sarea si praful de copt. Se lasa aluatul la rece 30-40 de minute, apoi se imparte in 2 jumatati. Se intinde

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 250 gr unt
  • 50 gr zahar
  • praf de copt
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 400 gr branza de vaci
  • 3-4 oua
  • 100 gr smantana
  • 50 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura gris
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 60-100 gr stafide
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

Se amesteca untul moale, faina, zaharul, sarea si praful de copt. Se lasa aluatul la rece 30-40 de minute, apoi se imparte in 2 jumatati. Se intinde din prima jumatate o foaie de marimea tavii. Se pune deasupra un strat de umplutura preparata din branza de vaci, amestecata cu zaharul, galbenusurile, smantana si untul topit. Se adauga in amestec grisul, zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa, stafidele oparite si albusurile batute spuma. Se acopera umplutura cu foaia ramasa, se unge deasupra cu un oua batut si se introduce in cuptorul incalzit.


Dupa ce s-a copt placinta, se presara deasupra cu zahar pudra.

Alte retete de dulciuri:

Cozonac moldovenesc Prajitura televizor Cornulete cu rahat

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!