Se amesteca untul moale, faina, zaharul, sarea si praful de copt. Se lasa aluatul la rece 30-40 de minute, apoi se imparte in 2 jumatati. Se intinde
Se amesteca untul moale, faina, zaharul, sarea si praful de copt. Se lasa aluatul la rece 30-40 de minute, apoi se imparte in 2 jumatati. Se intinde din prima jumatate o foaie de marimea tavii. Se pune deasupra un strat de umplutura preparata din branza de vaci, amestecata cu zaharul, galbenusurile, smantana si untul topit. Se adauga in amestec grisul, zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa, stafidele oparite si albusurile batute spuma. Se acopera umplutura cu foaia ramasa, se unge deasupra cu un oua batut si se introduce in cuptorul incalzit.
Dupa ce s-a copt placinta, se presara deasupra cu zahar pudra.
Alte retete de dulciuri:
Cozonac moldovenesc Prajitura televizor Cornulete cu rahat
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa