Placinta cu branza dulce de vaci si stafide

Placinta cu branza de vaci este un preparat culinar dulce si gustos. Pentru a pregati aceasta reteta aveti nevoie de branza de vaci, foi de placinta, oua, stafide si zahar.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 1 kg branza dulce de vaci
  • 100 gr stafide
  • 5 ou
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 cana zahar
  • Pentru gratinare:
  • 1 l lapte
  • 10 oua
  • 1/2 cana zahar
  • 2-3 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare

Placinta cu branza de vaci este un preparat culinar dulce si gustos. Pentru a pregati aceasta reteta se lasa la scurs branza de vaci, apoi se amesteca cu stafidele, ouale, zaharul vanilat si zaharul. Se desface pachetul de foi de placinta si se adauga compozitia de branza peste foaia de deasupra. Se iau 4 foi, se ruleaza si se repeta operatiunea de infasurare pana se obtin 3 suluri de foi. Se unge o tava cu unt si se pun rulourile. Se introduce tava in cuptor, la foc potrivit, timp de 25 minute. Separat, se amesteca comozitia de gratinat si se toarna peste placinta incinsa. Se lasa apoi la cuptor, reducand temperatura la 130 de grade si se mai lasa 25 de minute.


Placinta cu branza se serveste calda sau rece, pudrata cu zahar deasupra.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura de joi a Octaviei

O  reteta veche, dar delicioasa. Daca v-a ramas cozonac pe care nu il mai mananca nimeni il puteti transforma intr-o...

Desert prajitura de joi a Octaviei
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca