Placinta cu branza si cacao

Separa albusurile de galbenusuri. Freaca spuma margarina si zaharul. Adauga treptat galbenusurile, laptele, praful de copt, stins cu zeama de lamaie,

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 gr faina
  • 200 gr margarina
  • 200 gr zahar
  • 100 ml lapte
  • 4 oua
  • 2 linguri cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr branza dulce
  • 300 gr zahar
  • 200 gr margarina
  • 200 gr smantana
  • 4 oua
  • 150 gr stafide
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 fiola esenta de vanilie

Mod de preparare

Separa albusurile de galbenusuri. Freaca spuma margarina si zaharul. Adauga treptat galbenusurile, laptele, praful de copt, stins cu zeama de lamaie, albusurile batute spuma, cacaua si faina. separat, mixeaza branza cu margarina, smantana, zaharul, faina si ouale. Pune aromele si stafidele si omogenizeaza bine. Intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina, toarna jumatate din compozitia de cacai, apoi umplutura cu branza si deasupra pune restul de compozitie cu cacao. Netezeste cu un cutit lat si baga la cuptor la foc potrivit aproximativ 30 de minute.
Alte retete:

Placinta de dovleac

Chec pufos

Papanasi fierti

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...