Placinta cu branza si stafide

Placinta cu branza dulce de vaci si stafide este un desert deosebit de gustos. Aceasta minunata reteta culinara de placinta cu branza si stafide se prepara foarte usor.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • pentru cele 2 foi avem nevoie de:
  • 7 linguri de lapte
  • 7 linguri de ulei
  • 6 linguri de zahar potrivite
  • 1 ou
  • 1 lingurita bicarbonat sau 1 pliculet de amoniu pentru prajituri
  • 1 lingurita otet
  • 400 gr. faina cernuta de 2 ori
  • Pentru umplutura de branza avem nevoie de:
  • 500 g branza vaci
  • 1 pahar zahar stafide inmuiate in rom si scurse
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • 2 lingurite gris care se presara peste compozitia de branza

Mod de preparare

Se amesteca toate ingreidentele pentru umplutura intr-un bol (galbenusul frecat cu un praf de sare si albusul batut spuma).

Peste branza se presara grisul peste tot.

Amestecam intr-o cratita laptele, zaharul si uleiul pana incepe sa fiarba apoi dam la racit. Peste compozitia racita punem oul (galbenusul frecat cu un praf de sare si albusul batut spuma), bicarbonatul stins cu otet si amestecam bine. Punem faina treptat si framantam pana obtinem un aluat moale. Il lasam un pic la odihnit pana facem umplutura.

Se amesteca toate ingredientele pentru umplutura de branza. Din aluat facem 2 bile si intindem doua foi, una o asezam in tava unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt, peste asezam compozitia, deasupra cealalta foaie pe care o intepam cu furculita din loc in loc. Se da la copt 30 min la 165 C.


Placinta cu branza si stafide se lasa la racit bine, se taie patrate si se pudreaza cu zahar pudra vanilat. Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftele cu spanac

Chiftele cu spanac
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca