Placinta cu dovleac

1. Dovleacul l-am taiat, l-am curatat de coaja si dupa aia l-am bagat la robot sa-l razuiasca. Am obtinut 1 kil jumate aprox. de umplutura dovleac. 2

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1.5 kg umplutura dovleac
  • 1pahar mare de zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • foi aluat

Mod de preparare

1. Dovleacul l-am taiat, l-am curatat de coaja si dupa aia l-am bagat la robot sa-l razuiasca. Am obtinut 1 kil jumate aprox. de umplutura dovleac.

2. Am pus totul intr-o cratita mai larga, de teflon, pe foc, si am pus 1 pahar mare de zahar si 2 pliculete de zahar vanilat (am gustat sa nu fie excesiv de dulce). Se tine pe foc, amestecand mai tot timpul , pana se inmoaie dovleacul.

3. Intre timp, am pregatit aluatul, foile ( reteta de foi a lui Carmen gasiti aici ).

4. Dupa ce s-a inmuiat dovleacul pe foc, il punem sa se scurga de zeama , apoi il punem peste foaie, il nivelam, il pieptanam , sa fie acelasi nivel in tava.

5. Am bagat placinta la 175 de grade pt maxim 30 min. Dupa ce-am scos-o din cuptor, am taiat-o , am pudrat-o.

Concluzie: e nemaipomenita, e delicioasa!
Pofta buna!

Reteta Placinta cu dovleac a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro

Alta reteta cu dovleac gasiti aici: Prajitura cu dovleac

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...