Placinta cu dovleac

1. Dovleacul l-am taiat, l-am curatat de coaja si dupa aia l-am bagat la robot sa-l razuiasca. Am obtinut 1 kil jumate aprox. de umplutura dovleac. 2

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1.5 kg umplutura dovleac
  • 1pahar mare de zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • foi aluat

Mod de preparare

1. Dovleacul l-am taiat, l-am curatat de coaja si dupa aia l-am bagat la robot sa-l razuiasca. Am obtinut 1 kil jumate aprox. de umplutura dovleac.

2. Am pus totul intr-o cratita mai larga, de teflon, pe foc, si am pus 1 pahar mare de zahar si 2 pliculete de zahar vanilat (am gustat sa nu fie excesiv de dulce). Se tine pe foc, amestecand mai tot timpul , pana se inmoaie dovleacul.

3. Intre timp, am pregatit aluatul, foile ( reteta de foi a lui Carmen gasiti aici ).

4. Dupa ce s-a inmuiat dovleacul pe foc, il punem sa se scurga de zeama , apoi il punem peste foaie, il nivelam, il pieptanam , sa fie acelasi nivel in tava.

5. Am bagat placinta la 175 de grade pt maxim 30 min. Dupa ce-am scos-o din cuptor, am taiat-o , am pudrat-o.

Concluzie: e nemaipomenita, e delicioasa!
Pofta buna!

Reteta Placinta cu dovleac a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro

Alta reteta cu dovleac gasiti aici: Prajitura cu dovleac

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!