Placinta cu magiun, mere si nuci

Se amesteca uleiul cu laptele, se adauga un ou crud si drojdia de bere frecata cu o lingura de zahar. Se pune faina si se framanta aluatul. Se tine ap

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 ml lapte
  • 250 ml ulei
  • 1 ou
  • sare
  • 25 gr drojdie de bere
  • 500 gr faina
  • 8 mere
  • 2 linguri magiun de prune
  • 10 nuci

Mod de preparare

Se amesteca uleiul cu laptele, se adauga un ou crud si drojdia de bere frecata cu o lingura de zahar. Se pune faina si se framanta aluatul. Se tine apoi la rece, iar intre timp se pregateste umplutura. Se dau pe razatoare opt mere mari, acrisoare, apoi se pun pe foc mic si se lasa la inmuiat. Se iau de pe foc si se amesteca cu doua linguri de magiun de prune si zece nuci maruntite. Aluatul se imparte in doua si se pune prima foaie de aluat intr-o tava de placinta. Se adauga umplutura si se acopera cu cea de-a doua foaie ramasa. Se introduce in cuptorul fierbinte si se lasa la rumenit. S
Se serveste dupa ce s-a racit, pudrata cu zahar.

Alte retete:

Turta dulce

Placinta de dovleac

Placinta cu mere

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...