Placinta cu marmelada

Faina se amesteca cu unt, un ou intreg, putin zahar si frisca, se framanta. Se intinde o foaie, se pune in tava, se coace sa prinda culoare. Cand se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat :
  • 200 g faina
  • 120 g unt
  • 1 ou
  • Putin zahar
  • Putina frisca
  • Marmelada
  • la alegere
  • Pentru spuma :
  • 6 albusuri
  • 280g zahar

Mod de preparare

Faina se amesteca cu unt, un ou intreg, putin zahar si frisca, se framanta. Se intinde o foaie, se pune in tava, se coace sa prinda culoare. Cand se raceste, se unge cu marmelada.Albusurile se bat spuma tare cu 280 g zahar, se niveleaza pe foaia unsa. Se da din nou la cuptor si se lasa pana albusul prinde putina culoare rozalie.

Alte retete recomandate

Placinta cu mere

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata

Reteta de preparare a papanasilor Un desert romanesc foarte popular, ideal pentru o masa simpla, traditionala!!!Puteti...

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca