Placinta cu mere si nuci

Se amesteca faina cu uleiul, apa, oul si sare. Se lasa aluatul framantat sa se odihneasca cateva ore, apoi se imparte in doua foi subtiri. Se asaza p

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foi
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri apa
  • 1 ou
  • sare
  • 300-350 gr faina
  • 1 lingura untura
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg mere
  • 100 gr nuci
  • 250 gr zahar
  • 1 lingura scortisoara
  • 1 albus

Mod de preparare

Se amesteca faina cu uleiul, apa, oul si sare. Se lasa aluatul framantat sa se odihneasca cateva ore, apoi se imparte in doua foi subtiri. Se asaza prima foaie intr-o tava tapetata si se asaza merele rase. Se presara cu zahar, scortisoara, apoi se adauga nucile bucatele si se acopera cu a doua foaie de placinta, care se inteapa cu o furculita din loc in loc. Se unge cu albus batut si se orneaza cu bomboane colorate. Se introduce tava in cuptor si se lasa la copt 35-40 de minute.


Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar vanilat. Alte retete culinare:

Aluat pentru clatite Prajitura cu gem Placinta cu dovleac

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...