Placinta cu mere va fi intotdeauna un desert elegant. Pentru a realiza aceasta reteta de placinta cu mere sunt necesare urmatoarele ingrediente: mere, foaie de strudel, unt, zahar.
Se curata merele de coaja, se rad pe razatoarea de zarzavat sau se taie feliute foarte subtiri si se pun la fiert cu 2—3 linguri de apa, amestecand mereu ca sa nu se prinda de fundul cratitei. Cand merele s-au muiat, se adauga zaharul si se lasa sa mai fiarba incet pana cand devine ca o pasta. Se dau la o parte de pe foc si se lasa sa se raceasca. Cand s-au racit bine, se adauga scortisoara.
Din foaia de strudel intinsa se taie bucati de marimea tavii de copt. In tava de copt unsa cu unt se asaza 6—7 foi taiate. Fiecare foaie trebuie unsa cu unt. Se astern apoi merele, potrivind cu furculita ca stratul sa fie uniform de gros. Deasupra lui se mai asaza inca 6—7 foi unse fiecare cu unt. Se da la cuptor pana se coaca rumen.
Dupa ce s-a copt placinta cu mere se taie patrate si se presara cu zahar pudra.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii