Placinta poale-n brau

Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de placinta sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, branza de vaca, lapte, drojdie de bere, oua, untura, ulei, zahar.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 30 g drojdie de bere
  • 1 ceasca lapte
  • 3 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura untura
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • branza de vaca (cantitatea dupa do­rinta)
  • ou pentru uns aluatul
  • faina pentru forma.

Mod de preparare

Intr-un vas mai mare se freaca drojdia cu zaharul pana ce devine lichida, se adauga doua linguri de lapte caldut, putina faina si se amesteca bine cu lingura. Se lasa acoperit la loc caldut. Cand a cres­cut putin, se adauga ouale batute cu laptele, uleiul si untura, toate acestea caldute. Se pune sare si se framanta cu faina pana ce aluatul se dezlipeste de pe mana si de pe vas. Se acopera cu un servet si se lasa sa creasca la loc cald.

Cand aluatul a crescut, se intinde o foaie groasa de 1 cm. Se taie patrate nu prea mari, se aseaza la mijloc umplutura de branza si se aduc colturile peste branza in forma de plic, lipindu-se bine ca sa nu iasa umplutura. Se presara cu faina tava de copt si se asaza plicurile la distanta de 3-4 cm unul de altul. Se lasa sa mai creasca in tava 15-20 min, se ung cu ou si se coc.


Se servesc caldute.

Alte retete recomandate:

Placinta cu spuma de zmeura sau capsuni

Placinta cu gris si fructe din dulceata

Placinta cu prune

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chifle umplute (reteta video)

chifle umplute cu branza si pulpe de pui ,este o reteta foarte delicioasa.

Chifle umplute (reteta video)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca