Placinta rumena si gustoasa

Se intinde jumatate din aluatul de foietaj intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se introduce in cuptor si se coace doar pe jumatate. Separat

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet foi de foietaj
  • 750 gr branza de vaci
  • 1 ceasca smantana
  • 1 cana zahar
  • 6 oua
  • 150 gr stafide
  • 3 linguri gris
  • coaja de lamaie
  • vanilie

Mod de preparare

Se intinde jumatate din aluatul de foietaj intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se introduce in cuptor si se coace doar pe jumatate. Separat, se pregateste umplutura: se amesteca branza de vaci cu zaharul, grisul, smantana, aromele galbenusurile si albusurile batute spuma. Se aseaza apoi umplutura peste foaia scoasa din cuptor si se acopera cu a doua foaie si se lasa la cuptor sa se rumeneasca.


Dupa ce s-a racit, se pudreaza cu zahar vanilat. Alte retete culinare:

Placinta cu mere Prajitura cu visine Placinta de dovleac

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!