Placinta cu mac este un desert traditional care se poate servi si cu o cupa de inghetata. Ingredientele necesare sunt: faina, mac, praf de copt.
Placinta umpluta cu mac este o reteta complexa, care merita tot timpul ca sa o pregatesti. Prima data se face aluatul asa: framantam un aluat de placinta din toate ingredientele pentru aluat. Din el intindem 2 foi.
Acum ne ocupam de crema:
Intr-un castron punem macul, zaharul, faina, praful de copt, zaharul vanilat si laptele. Batem spuma albusurile si le adaugam peste crema. Nu uita ca trebuie sa amesteci de jos in sus. Intr-o tava punem hartie de copt. Peste ea punem o foaie de aluat si peste ea crema. Terminam cu cealalta foaie. Dam la cuptor pana se aureste usor deasupra.
Servim cu zahar pudra.
Alte placinte recomandate:
Placinta cu mere
Placinta cu branza
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii