Placinte cu gem de corcoduse

Placinta cu gem de corcoduse este un desert usor si delicios, ce poate fi servit si pentru musafiri. Se face maiaua din drojdie, zahar, 100 ml apa calda si 3-4 lg faina.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 30 gr drojdie
  • 2 lg zahar
  • coaja de lamaie
  • apa
  • sare
  • Pentru umplutura gem de corcoduse

Mod de preparare

Placinta cu gem de corcoduse este un desert usor si delicios, ce poate fi servit si pentru musafiri.

Se face maiaua din drojdie, zahar, 100 ml apa calda si 3-4 lg faina si se lasa la dospit 15 minute. Se framnata apoi aluatul: se pune faina in castron, se adauga coaja rasa de laamie, maiaua si apa calda pentru un aluat potrivit de tare. Se lasa la crescut 1 ora apoi se intind bucati de aluat si se pune cate o lingura de gem de corcoduse. Se lipesc placintele pe margini ca sa nu iasa gemul si se coc in ulei incins. Dupa ce s-au copt se lasa pe un servetel de hartie ca sa se ia din grasime.


Placinta cu gem este foarte buna atat calda cat si rece. Se poate reincalzi la microunde.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...