Plicuri cu marmelada

Intr-un bol se amesteca branza dulce impreuna cu laptele, uleiul, zaharul tos, sarea si vanilia. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ALUAT :
  • 150 g branza dulce
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 80 g zahar tos
  • 1 vf de cutit sare
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 300 g faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • UMPLUTURA :
  • marmelada de caise
  • DECORARE :
  • 1 ou batut
  • 2 linguri de zahar tos
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 100 g migdale feliate

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca branza dulce impreuna cu laptele, uleiul, zaharul tos, sarea si vanilia.

Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in primul amestec.

Se framanta putin pana se obtine un aluat moale . Daca vi se pare prea fraged mai puteti adauga putin lapte .

Se intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina.

Se taie in patrate de 12 X 12 cm . In mijlocul fiecarui patrat se pune o lingurita de marmelada.

Pe margini fiecare patrat se unge cu ou batut .

Se pliaza patratele formandu-se un plic si se preseaza bine cu degetele astfel incat marmelada sa nu curga.

Se aseaza plicurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se ung cu ou batut.

Scortisoara se amesteca cu cele 2 linguri de zahar tos si se presara pe plicuri.

Deasupra se pun migdalele feliate.

Se coc la cuptorul preincalzit la temperatura medie aproximativ 20 min pana cand isi schimba culoarea .


Pofta buna!

Reteta Plicuri cu marmelada a fost propusa de menara pe forum culinar.ro

Alte retete similare gasiti aici:

Cornuri de brutar,

Cornuri cu ciocolata in straturi,

Cornuri cu crema delicioasa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pilaf rosu cu fasole verde si carnaciori

Pilaf rosu cu fasole verde si carnaciori
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca