Placinta cu dovleac

Gust și culoare cum numai dovleacul o are. Plăcintă gustoasa de dovleac

Portii
12
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ptr aluat :
  • 500 g faina alba
  • 200 ml lapte
  • 25 g drojdie
  • un praf de sare
  • 2 ling. zahar
  • Ptr umplutura :
  • 1.5 Kg dovleac de placinta
  • 200 g zahar
  • 50 g scortisoara
  • 50 g unt

Mod de preparare

Se toarna faina intr-un lighean peste care se adauga sarea, zaharul, oul, drojdia si laptele caldut si se framanta.

Aluatul astfel framantat se lasa la dospit cca 30 min, la caldura.

Se curata dovleacul si se rade. Intr-un vas pe aragaz se topeste untul peste care se adauga dovleacul ras si zaharul.

Se lasa la calit la foc mic si la sfarsit se adauga scortisoara peste dovleac.

Intre timp aluatul a crescut si se intind cu sucitorul pe masa de lucru foi de placinta care se umplu cu dovleacul calit.

Se pun placintele in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul cca 30 min.

Cand este rumenita placinta, se scoate din cuptor si se presara cu zahar vanilat.

Pofta buna!

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa