Placinta cu dovleac

Gust și culoare cum numai dovleacul o are. Plăcintă gustoasa de dovleac

Portii
12
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ptr aluat :
  • 500 g faina alba
  • 200 ml lapte
  • 25 g drojdie
  • un praf de sare
  • 2 ling. zahar
  • Ptr umplutura :
  • 1.5 Kg dovleac de placinta
  • 200 g zahar
  • 50 g scortisoara
  • 50 g unt

Mod de preparare

Se toarna faina intr-un lighean peste care se adauga sarea, zaharul, oul, drojdia si laptele caldut si se framanta.

Aluatul astfel framantat se lasa la dospit cca 30 min, la caldura.

Se curata dovleacul si se rade. Intr-un vas pe aragaz se topeste untul peste care se adauga dovleacul ras si zaharul.

Se lasa la calit la foc mic si la sfarsit se adauga scortisoara peste dovleac.

Intre timp aluatul a crescut si se intind cu sucitorul pe masa de lucru foi de placinta care se umplu cu dovleacul calit.

Se pun placintele in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul cca 30 min.

Cand este rumenita placinta, se scoate din cuptor si se presara cu zahar vanilat.

Pofta buna!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii