Gust și culoare cum numai dovleacul o are. Plăcintă gustoasa de dovleac
Se toarna faina intr-un lighean peste care se adauga sarea, zaharul, oul, drojdia si laptele caldut si se framanta.
Aluatul astfel framantat se lasa la dospit cca 30 min, la caldura.
Se curata dovleacul si se rade. Intr-un vas pe aragaz se topeste untul peste care se adauga dovleacul ras si zaharul.
Se lasa la calit la foc mic si la sfarsit se adauga scortisoara peste dovleac.
Intre timp aluatul a crescut si se intind cu sucitorul pe masa de lucru foi de placinta care se umplu cu dovleacul calit.
Se pun placintele in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul cca 30 min.
Cand este rumenita placinta, se scoate din cuptor si se presara cu zahar vanilat.
Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii