Scones cu merisoare

Scones este reteta noastra preferata la micul dejun in familie. Aceste mici prajiturele ( painici ) se pregatesc foarte rapid si sunt ideale si ca gustare intre mese. Si daca vreti sa petreceti timpul in bucatarie cu cei mici,sigur vor fi foarte incantati sa va dea o mana de ajutor deoarece se fac foarte usor si este o reteta ce nu necesita prea multa indemanare. Asa ca petreceti timpul liber cu cei mici intr-un mod placut si antrenant.

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 120 gr merisoare
  • 450 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 140 gr unt( rece )
  • 2 oua mari
  • 5 linguri lapte
  • 1 lingura zahar pudra
  • praf de sare
  • gem de merisoare pentru servire

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul la 200*C. Intr-un castron, punem la inmuiat merisoare in putina apa (lapte sau suc de portocale – suficient cat sa le acopere). Intre timp, cernem faina cu praful de copt si sarea. Este important acest pas pentru o reusita sigura. Intr-un robot de bucatarie, punem amestecul de faina cu untul (taiat cubulete) si mixam atat cat compozitia incepe sa capete aspectul unor frimituri de paine. Se poate face aceasta etapa si manual. Batem ouale si le amestecam cu laptele si merisoarele scurse. Turnam copozitia peste amestecul de faina cu unt si amestecam putin, doar cat sa se omogenizeze ingredientele. Daca vi se pare ca nu se omogenizeaza bine, mai adaugati 1-3 linguri de lapte. Presaram masa de lucru cu faina si cu ajutorul unui sucitor intindem aluatul la o grosime de aproximativ 1.5-2 cm. Cu ajutorul unui pahar sau a unei forme rotunde, taiem cercuri pe care le punem in tava de copt in care am pus o foaie de copt pentru a evita ca prajiturelele sa se lipeasca. Cu o pensula inmuiata in lapte, ungem fiecare cerculet si dam la cuptor pentru aproximativ 12-15 minute pana cand vor deveni usor cafenii. Le scoatem si le lasam sa se raceasca. Le servim cu gem de merisoare. Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert chec cu banane si unt de arahide de post

Orice preparat nou, de post, ne este de mare folos. Dar cel mai mult parca simtim nevoia de ceva dulce, nu? Sau poate doar...

Desert chec cu banane si unt de arahide de post
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca