Spirale ciocolatoase

Smantana se incalzeste usor, se amesteca cu zaharul si drodia, apoi se lasa 10 minute intr-un loc caldut. Apoi maiaua se amesteca cu uleiul, galbenusu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ALUAT :
  • 1 ceasca de smantana lichida
  • cam 150 ml ( eu am folosit La Dorna 12%)
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 2 linguri de zahar
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri ulei de arahide
  • 300 gr faina
  • 1 galbenus
  • CREMA:
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri de zahar
  • 4 lingurite cacao
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura rom
  • 1 lingurita de unt
  • 1 albus
  • TOPPING:
  • 1 galbenus
  • sirop de agave

Mod de preparare

Smantana se incalzeste usor, se amesteca cu zaharul si drodia, apoi se lasa 10 minute intr-un loc caldut.

Apoi maiaua se amesteca cu uleiul, galbenusul si sarea.

Se adauga treptat faina si se framanta pana aluatul nu mai este lipicios, ci elastic.

Se unge un bol cu putin ulei, se acopera cu folie de plastic si se lasa la crescut o ora.

Intre timp m-am apucat de crema. Cacaoa se desface in lapte, apoi se pune la fiert la foc foarte mic. Albusul se bate putin cu telul , apoi se amesteca cu faina si zaharul. Cand laptele aproape a fiert, se adauga si amestecul de ou, faina si zahar. Se mai lasa pe foc circa un minut, amestecand tot timpul cu telul, pana capata consistenta unui pudding. Apoi se ia de pe foc, se amesteca cu untul si romul, si se lasa la racit acoperita cu o folie de plastic.

Dupa o ora, se infaineaza usor blatul de lucru, si din aluat se intinde o foaie dreptunghiulara, cam de 0,5 cm.

La mijlocul foii se aseaza crema, apoi marginile laterale se adug la mijloc, sigiland umplutura.

Se mai impatureste odata. Iar patratul obtinut se intinde usor cu sucitorul, atat cat permite aluatul fara sa iasa crema afara.

Dreptunghiul astfel obtinut se ruleaza pe lung. Iar ruloul se taie in trei.

Se tapeteaza o tava de cozonac cu hartie de copt si se aseaza rulourile cu taietura in sus, apoi se mai lasa la odihna inca 20 de minute.

Se ung cu galbenus de ou si se baga in cuptorul incins in prealabil, la foc mic. Fierbinti, le-am uns cu sirop de agave
Pofta buna!

Reteta Spirale ciocolatoase a fost propusa de Luciana Lucia 39081 pe forum culinar.ro

Alte retete cu cacao gasiti aici:

Pasca cu branza si cacao,

Cuburi cu glazura de cacao si cocos,

Rulada cu nuca de cocos si cacao

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Zacusca

Reteta bunicii mele pe care o fac cu mare drag de fiecare data.

Zacusca
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii