Strudel cu dovleac

Pentru a prepara aceasta reteta delicioasa de strudel cu dovleac sunt necesare urmatoarele ingrediente: foaie de strudel, dovleac, zahar, sare, ulei, scortisoara.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • foaie de strudel
  • zahar pudra
  • 1 farfurie adanca plina cu dovleac ras
  • 3—4 linguri ulei
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara pisata
  • sare.

Mod de preparare

Se curata de coaja o bucata de dovleac si se rade pe razatoarea de zarzavat. O farfurie adanca plina este suficienta pentru o foaie de strudel. Se intinde foaia, se lasa cateva minute, apoi se stropeste cu ulei. La un capat al foii se aseaza dovleacul ras, se presara cu zahar, scortisoara pisata si putina sare.

Se ruleaza si se aseaza in tava de copt unsa cu ulei. Deasupra se unge cu pana muiata in ulei. Se coace la foc potrivit pana se rumeneste frumos.


Se taie bucati in tava si se presara zahar pudra.

Alte retete recomandate:

Strudel cu orz

Strudel Pintyoke

Strudel cu ceapa

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...