Pentru a prepara aceasta reteta delicioasa de strudel cu dovleac sunt necesare urmatoarele ingrediente: foaie de strudel, dovleac, zahar, sare, ulei, scortisoara.
Se curata de coaja o bucata de dovleac si se rade pe razatoarea de zarzavat. O farfurie adanca plina este suficienta pentru o foaie de strudel. Se intinde foaia, se lasa cateva minute, apoi se stropeste cu ulei. La un capat al foii se aseaza dovleacul ras, se presara cu zahar, scortisoara pisata si putina sare.
Se ruleaza si se aseaza in tava de copt unsa cu ulei. Deasupra se unge cu pana muiata in ulei. Se coace la foc potrivit pana se rumeneste frumos.
Se taie bucati in tava si se presara zahar pudra.
Alte retete recomandate:
Strudel cu orz
Strudel Pintyoke
Strudel cu ceapa
Am pregătit această prăjitură în aşteptarea nepoţeilor mei, Iorgo şi Efi, aşa că ce nume era mai potrivit...
Reteta cu nr. 400: Prajitura pentru Iorgo si EfiOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj